Friday, October 3, 2014

KRKA!

Krka National Park, ett ställe jag rekommenderar att alla besöker i fall man åker till Kroatien. Jag har aldrig sett något sånt där förut, det var alldeles magiskt! Så vackert!


Det gällde att vara snabbmed kameran här, vattenfallet kom med en sån fart att dimman som steg av det kändes som ett dugnregg vid bron. I vanliga fall får man simma nedanför vattenfallet bakom mej, men på grund av hög vatten nivå så fick man inte simma när vi var där. Vilket hag nog verkligen förstår! Vi (eller Marko) tänkte först att det är fråga om onödig försiktighet men när vi gick där i parken och sedan kom till detta största vatten fall så förstod vi nog varför man inte fick simma. Vatten nivån var extra hög på grund av att det hade regnat mer än vanligt. Bilden nedan visar att det verkligen hade kommit lite extra vatten eftersom halva "baren" hade översvämmning.

4 x bilder lånade av Diana ! 
På vägen till Krka, ca. 10-30 minuter från Podstrana stannade vi vid ett ställe med ruiner, jag minns inte riktigt vad det var för ruiner, men riktigt imponerande var det oxå.


No comments:

Post a Comment