Tuesday, April 14, 2015

Påsk i Nagu del 2

Fortsätter med Nagu historier, vi övernattade i Nagu från torsdag till lördag, och hann som sagt med en massa roligt.


På lördagen var det dags för påsken höjdpunkt! SURSTRÖMMING


Vi hade bestämt oss för att smaka på denna svenska delikatess. Jag vet int riktigt hur det gick till men på nyåret så började vi mitt i natten kolla på videon från Youtube där folk äter surströmming, och då bestämde vi oss för att vi måste smaka på det. Så på lördagen var det dags, vi satt på oss skyddskläderna och gick ut på gården. Vi samlade mod en stund innan vi öppnande burken för enligt allt man sett på youtube så är stanken förfärlig, och det var den nog, men måste säga att första surströmmings doften var inte så illa jag trott, men………. Sen var det ju dags att smaka på det, konsistensen, lukten smaken,  allt var förfärligt.


 Har aldrig smakat på något så äckligt i mitt liv, ingen av oss fick en enda bit svald innan spyorna flög, jag tuggade riktigt lite med framtänderna på en bit men det var omöjligt, att äta det, och så här efteråt sett så är jag glad att man inte svalde något, tanken av surströmming i min mage får mig att må illa. Förstår mig inte på svenskar som verkligen äter surströmming, liksom för att det är gott. Jag har bestämt mig för att jag måste smaka på surströmming ännu en gång i mitt liv, vill laga surströmmings bröd som svenskarna gör och se om jag kan äta det då, men jag tror verkligen att det inte är möjligt att äta surströmming utan att spy.


Efter surströmmings episoden, ca 15 minuters tvätt av händerna och 3 cider så började vi laga mat. På menyn var det Butterchicken! Japi & Nico var kockarna, och mums filibabba så gott det var, rekommenderar verkligen. Vi bada även lite bastu på lördagen, Nagu har världens bästa löylyt, det är alltid lika skönt att basta där.


På söndag bar det av ut i skogen igen, vi gick omkring i ungefär en timme. Hundarna fick söka ”påskägg” och springa löst i skogen! På vägen tillbaka så lät vi hundarna springa omkring på åkern och vid skogskanten en stund, plötsligt spurta båda hundarna iväg, en kanin hoppa ut från under något träd – tur så fick vi dom tillbaka relativt snabbt, jag vill inte att Bamse skall försvinna i Nagu skogarna, och jag vill verkligen inte se honom riva en kanin i bitar heller, mammas pojke dödar inte :D 

På söndagens meny, Hamburgare, det var så gott. Hamburgarna var GIGANTISKA, men jag klämde i mig hela härligheten endå. Jag har varit lite lat med kameran när det kommer till maten, en bild har jag på våra hamburgers, alla andra matbilder förblir i mitt huvud, vilket jag nästan tycker är lite synd för vi hade verkligen lyxig mat!Senare på kvällen bada vi bastu och fotografera stjärnor och himlen. Jag har aldrig fotograferat stjärnor förr så man lärde sig en hel del nytt, och lite övning krävs det nog ännu för bilderna blev inte så bra.På måndagen var det dags att åka hem igen, vi åt upp matresterna, städade och tömde potten, 19-tiden var vi hemma i Sibbo igen , alltid lika tråkigt att komma hem från Nagu.

No comments:

Post a Comment