Morotskaka
Ca. 8
bitar
2 Ägg
1,5 dl Socker
2 tsk Bakpulver
2 tsk Kanel
1 tsk Vaniljsocker
2 dl Vetemjöl
3 dl Riven morot
Glasyr:
80 g Margarin
200g Philadelphia ost
4,5 dl Pudersocker
3 tsk Vaniljsocker
Dekoration
Chokladbollar
Lägg ugnen
på 200 grader.
Skala och
riv moroten.
Kombinera
de torra ingredienserna sinsemellan.
Rör socker
och ägg fluffigt.
Sila ner de
torra ingredienserna i ägg och socker smeten, rör om.
Blanda
olja och riven morot, rör försiktigt ner i smeten.
Grädda i i
ca.35 minuter – följ med.
Låt kakan
svalna före du dekorerar den.
Rör ihop,
philadelphia ost, margarin och pudersocker samt vaniljsocker.
Det är
viktigt att philadelphian och margarinet har stått framme i rumstemperatur
någon timme, annars blir det lätt klumpar i smeten. Ett tips, efter att du
gräddat kakan och låtit ugnen svalna lite, sätt margarinet och philadelphian i
ugnen en LITEN stund – garanterat klumpfri glasyr.
No comments:
Post a Comment