Friday, April 18, 2014

Morotskaka

Morotskaka
Ca. 8 bitar



2        Ägg
1,5     dl Socker
2 tsk   Bakpulver
2 tsk   Kanel
1 tsk   Vaniljsocker
2 dl     Vetemjöl
3 dl     Riven morot
1 dl     Olja




Glasyr:

80 g    Margarin
200g   Philadelphia ost
4,5 dl Pudersocker
3 tsk   Vaniljsocker

Dekoration

Chokladbollar

Lägg ugnen på 200 grader.
Skala och riv moroten.
Kombinera de torra ingredienserna sinsemellan.  
Rör socker och ägg fluffigt.
Sila ner de torra ingredienserna i ägg och socker smeten, rör om.
Blanda olja och riven morot, rör försiktigt ner i smeten.
Grädda i i ca.35 minuter – följ med.

Låt kakan svalna före du dekorerar den.

Rör ihop, philadelphia ost, margarin och pudersocker samt vaniljsocker.
Det är viktigt att philadelphian och margarinet har stått framme i rumstemperatur någon timme, annars blir det lätt klumpar i smeten. Ett tips, efter att du gräddat kakan och låtit ugnen svalna lite, sätt margarinet och philadelphian i ugnen en LITEN stund – garanterat klumpfri glasyr.



Dekorera enligt smak, jag tyckte det var jättegott med de små choklad dekorationerna som syns på bilden.

No comments:

Post a Comment